Shortcuts: kas ir Blogs?

Shortcuts: kas ir Blogs?

Sāku pētīt informāciju, kas tad īsti ir blogs un kā tas jāveido? 

  • Pirmās bloga vietnes: Blogger (Blogspot), LiveJournal, WordPress, Tumblr vai blogi ar savu domēna vārdu.
  • Blogus iedala 5 grupās: 
  1. Dienasgrāmatas blogs (privātpersonām)
  2. Uzņēmuma blogs (uzņēmuma aktualitātes, preces un pakalpojumi)
  3. Nišas blogi (konkrēta nozare)  
  4. Videoblogi (Youtube, Twitch (videospēles), X.com (agrāk Twitter).
  5. Fotoblogi (agrāk Flickr.com, tagad Instagarm)
  • Blogeri pelna saņemot naudu par katru klikšķi uz Adsense reklāmas. (reģistrācijai vajadzīga sava mājaslapa, vismaz 10 raksti un pienācīgam apmeklētāju skaitam (vēlams vismaz pāris simti dienā). Jāievieto atruna par Privātuma politiku, GDPR un pārējā informācija, ko prasa likums. Ja programmā tiksiet apstiprināti, varēsiet ievietot Google sniegtos kodus mājaslapā un tur automātiski sāks rādīties reklāmas.)
  • Blogeri var piedalīties partnerprogrammās (piemēram, Amazon, Booking vai Ebay) un saņemt nelielu komisiju par katru pirkumu, ko bloga apmeklētājs veic sadarbības partnera veikalā, ja ierodas tur no blogera saites. Ja blogā A ir Amazon partnerprogrammas linki un apmeklētājs caur šo linku Amazon veic pirkumu, blogeris saņem komisijas maksu, taču ir kāda nianse. Komisija tiek izmaksāta tikai noteiktu laiku pēc apmeklējuma veikšanas (Amazon 1 diena, Booking 1 sesija, citās programmās 30 dienas). Darījumi tiek izsekoti ar sīkdatnēm (“cookies”). Ja sīkdatnes tiek atspējotas, izsekošana ir apgrūtināta vai neiespējama.
  • Var sadarboties ar uzņēmumiem pa tiešo un piedāvājot viņiem izvietot savus reklāmas banerus tekstā vai bloga sānu joslā. Ņemot vērā Adsense popularitāti šādi darījumi ir reti un tos praktizē, galvenokārt, tikai lielie ziņu vai tematiskie portāli.
  • Augstas pozīcijas Google Latvijā nodrošinās reģistrēts .lv domēns.
  • Google tiek meklēti visdažādākie vārdi, frāzes un jautājumi. Uzņēmuma blogā raksti ir jāveido, balstoties uz nišai atbilstošiem atslēgvārdiem, kas saistīti ar jūsu precēm, pakalpojumiem vai vismaz nozari.
  • Noderīgu informāciju par atslēgvārdiem var atrast savā Google Ads vai  Google Search Console panelī, pie nosacījuma, ja tas ir uzstādīts savai mājaslapai un tiek ievākti dati par apmeklētājiem.
  • Kvalitatīva informācija palīdz salauzt neuzticēšanās barjeru. Lai apmeklētājs uzticētos, ir jāveido lielāks satura apjoms.
  • Informācijas avotus, kuriem Google uzticas tā ceļ augstākās pozīcijās, dod atlaides, ātrāk indeksē un sniedz citas priekšrocības meklēšanas rezultātos.
  • Pareizi linkojot uz citām mājaslapām, nostiprināsieties kā autoritāte un būs vieglāk sasniegt augstas pozīcijas Google.com vai Google.lv meklētājā.

 Informācijas avots: https://www.seo.lv/blogs/kas-ir-blogs/

Back to blog

Leave a comment